Een andere WordPress.com site

De Gulderoede roept mij

Gulderoede – Solidago

Elke dag pluk ik bloemetjes van de Gulderoede in mijn eigen tuin – ze blijken mij rondom het middaguur mij te roepen, vooral als de zon er op schijnt en ik pluk de verse bloemknopjes.
Deze bloemetjes worden vaker gebruikt bij een ochtend thee, waarmee men de darmen activeert en zorgt dat die beter gaat stromen.
Het wordt vaker ingezet tegen spijsverteringsklachten en maakt je schoon van binnen. De zon geeft helderheid en verlost de zorgen.

Guldenroede – solidago werkt ontgiftend en is ontstekingsremmend. Het drijft urine af en werkt ontzurend. Het is bloedzuiverend en bevorderd het zweten. Het heeft een antisceptische werking en verhoogt de weerstand. Inwendig als thee gebruiken bij chronische nierontstekingen en om de nierfunctie te verbeteren en nierstenen te vergruizelen. Ook bij blaasontsteking, stoornissen in de stofwisseling, een slechte spijsvertering, een trage lever, oedeem, spataderen, zware benen, en bij diarree. Het helpt bij prostaat pijnen of vergroote prostaat en heb je last van slapeloosheid drink dan een theetje met gulderoede.. Dit kruidje helpt tegen mondzweren en bij tandvleesontstekingen. Het werkt bij keelirritaties.
Het helpt mensen om evenwicht te vinden in hun emoties – dat de opgenomen spanningen ook verwerkt kunnen worden en helpt een verbinding te maken tussen verstand en gevoel. Hierin zal het helpen om de emoties te verwerken en creeert het rust in het systeem.
Wist je dat als je een gulderoede tegen komt dat er dan sprake is van welzijn – groeit het in je ruin dat zal je rijkdom naar je toe halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: