Een andere WordPress.com site

Jeneverbes geeft leven meer inhoud

Jeneverbes

Jeneverbes – Juniperus communis
De jeneverbes groeit aan een struik die veel lijkt op een conifeer, alleen wordt deze struik niet zo groot. Het blijft een klein struikje. De besjes ruiken naar hars en de bessen kunnen bitter smaken.
Het ruikt harsachtig en kan voor vele dingen toegepast worden. Met de grote besjes die je in gerechten, alcohol en thee verwerkt, krijg je wel een hele bijzondere smaak.
Van oudsher wordt dit kruid gebruikt om te zuiveren en helpt alles wat niet in het lichaam thuis hoort weg te halen. Zuiverheid in lichaam maar ook in geest, wordt geboden door deze kleine paarsachtige besjes. Het helpt oude emoties te verwerken en zorgt dat blokkades opgeruimd kunnen worden. Een olie van dit kruidje in je aromabrandertje helpt de ruimte te zuiveren en zorgt dat de omgeving ontdaan wordt van energie die niet meer nodig is. Het is afdrijvend en zorgt dat overtollige vocht verdreven kan worden.
Het werkt open op de luchtwegen en zorgt dat men zuiver kan adem halen.
Ik adviseer mensen die een operatie hebben gehad of een ruggenprik om thee te gebruiken waar je een jeneverbes in doet.. Het zorgt er namelijk voor dat de hardnekkige vloeistof van de operatie, die tot minstens een half jaar in je lichaam blijft ronddwarrelen verdreven kan worden.
De jeneverbes helpt om bewust in het leven te stappen en richt de aandacht naar krachten die we nog kunnen ontwikkelen om eenheid te vinden en in harmonie te leven. Juist die eenheid, die goddelijk aanvoelt, is zo hard nodig, maar waarom zijn we dan zo bang om dat in ons zelf te ervaren. Het lijkt net alsof je met een parachute het vliegtuig verlaat en niet weet waar je zal landen. Iets doen waar we het resultaat niet van te voren kunnen vaststellen, is een sprong in het diepe, zonder houvast, zonder de mogelijkheden van te voren te overzien. Aan mensen wordt gevraagd om al het oude, die een houvast is los te laten en de sprong te wagen.
De jeneverbessen worden meestal in theeën te samen met andere kruiden verwerkt, waardoor de bittere smaak niet zo erg opvalt. Er bestaat een jeneverbes olie die je makkelijk in een geurbrander kan laten verdampen. Het is een prikkelende hars achtige geur, die de hele kamer kan zuiveren. Als er veel in een kamer is gebeurd, dan kan de geur van de olie helpen om weer fris te voelen.
De jeneverstruik staat voor reinigen, niet alleen in de omgeving, maar ook in jezelf. Hierdoor creëert het de ruimte om jezelf te zijn.

Marja Hoefsmit – https://kruidje33.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: