Een andere WordPress.com site

Taxus voor byzondere dagen

Op begrafenisplaatsen kom je de taxus vaker tegen. Het is de poortwachter van mensen die overlijden. Ook na de dood is contact mogelijk en het lijkt net alsof de taxus dit contact tot stand kan brengen. Net zoals bij allerheiligen (een katholiek geloof) men viert dat de doden deel zijn van het bestaan. En ik heb dit als kind altijd een mooi feest gevonden. Het brengt de dierbare dichterbij en dat ze nog steeds een deel maken van ons bestaan.
Het is zelfs in de foto te zien. Er is namelijk meer energie aanwezig, het lijkt net alsof er een gezicht in verwerkt is.
Met veel emoties denken we aan onze overledenen en vooral op de begrafenisplaatsen komt juist die energie weer tot uitdrukking. Het zijn meestal plaatsen die gevoed zijn met gemis, verdriet en eenzaamheid en juist die emoties maakt een begraafplaats ook zo zwaar. De Taxus helpt om die energie te zuiveren en geeft ons openingen mee om er weer op een andere manier met verdriet om te gaan. Het laat zien dat er nog steeds contact mogelijk is en dat iemand die overleden is heel dichtbij kan zijn.
Deze boom kan heel oud worden en groeit ook heel langzaam. Een aanraking met de boom zorgt dat je meegenomen wordt in de oudheid en wijsheid van de boom en juist op oude plaatsen zal je zeker deze bomen tegen komen.
De Taxus zoekt ook een plek uit, waar het contact kan leggen met de heelal en de planeten. In de maneschijn zal je merken dat je bij de taxus omhooggetild wordt en een wordt met de planeten en sterren die je ziet. Het lijkt dan net alsof ze ook meer spreken.
De Taxus is giftig en de melk die vrij komt als je de takken breekt wordt gebruikt als remedie tegen kanker. De rode bessen in de herfst zien er niet alleen prachtig uit, maar kan je ook eten. Ze zijn mierezoet, ik vind ze helemaal niet lekker. Maar vogels zijn er dol op.
Deze boom geeft mij het gevoel dat ik niet alleen ben en dat ik altijd in contact kan blijven met mijn natuurlijke omgeving.

Marja Hoefsmit – https://kruidje33.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: