Een andere WordPress.com site

Zegekruid maakt het leven de moeite waard


Zegekruid – Nicandra physalodes
Deze appel van Peru vind ik heel erg mooi. Ook al schijnt het zwart uit hun lampionnetjes, het is statige en mooie bloem.
Het is familie van de nachtschade en de zaden zijn giftig. De bladeren kunnen gegeten worden voordat het bloeit, maar ik zou er toch voorzichtig mee zijn.
Je kunt de bladen roken, dan kan het helend zijn voor astma .. maar het heeft ook een verruimend effect en helpt mensen met psychische problemen kalmer worden. Het heeft ook een positief effect op epilepsie.
De wortel en bladeren worden ingezet bij snijwonden en brandwonden. Het geeft de spieren meer rust en helpt pijnen te verdrijven. Ook mensen met Parkison hebben er baat bij.
Deze appel wil iemand in de violette kleur zetten en zorgt hierbij dat het mogelijk is om de ruimte in het hoofd in te nemen. Het ruimt op, maar geeft mensen ook de kracht om op een andere manier in het leven te staan. Ik kan me voorstellen dat het mensen helpt die pessimistische zijn.. depressief zijn, om toch weer wat meer licht toe te laten.
Soms zorgt namelijk een stuk angst dat men niet meer verder durft te gaan en ziet men beren op de weg om vooruit te gaan.
Ik probeer ze allereerst weer in hun kracht te laten geloven en de voeding met de grond te verstevigen.. maar dat stukje licht openheid en zelfs soms fantasie zorgt dat men anders met een probleem die men tegenkomt om kan gaan! De Zegekruid helpt hierbij en maakt ruimte.

Marja Hoefsmit – https://kruidje33.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: