Een andere WordPress.com site

Gingerbier


Hier in Nederland is dat niet zo bekend, maar af en toe vind ik het heerlijk om het te drinken en vooral als het buiten wat warmer is – is dit een heerlijk koellessen drank.
Als je van experimenteren houdt is dit heerlijk.
Neem twee wortels gember en hak het klein. 1 citroen per 2 liter een lemoen en honing. 250 gram suiker per twee liter. Snij de citroen in stukjes en doe het in de blender. Doe daar de gember bij. Doe een glas suiker in een schone fles, doe er honing bij, Vervolgens doe de geblende citroen gember emulsie er in. Gebruik een trechter om het er in te krijgen. Doe er heet water bij en mixt het.
Hou er rekening mee, dat het heel sterk gaat gisten – dus zorg dat de fles of pot niet heel erg dicht. Als je de fles half hebt gevuld met heet water, doe je champagne gist er in – je hebt maar een klein theelepel voor nodig (voor het gisten heb je maar een spoor van gist nodig,), vul de fles of pot verder met koud water. Laat het vervolgens een week zijn werk doen. En je hebt verse eigen gemaakte ginger ale of gemberbier

Advertenties

Commentaren op: "Gingerbier" (2)

  1. Ha marja, het was er vandaag al aardig weer voor.
    Dus proost op de lente in aantocht.
    Groetjes Christiene.

  2. Proost! skol, gesundheit 😉
    ik wens je een fijne vrijdag en voor straks een leuk weekend

Laat een reactie achter op ZON-nebloem Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: