Een andere WordPress.com site

Moringa boom

Moringa boom.

In Afrika zijn veel planten vruchtbaar en geneeskrachtig, maar er zijn ook planten bij die juist giftig zijn. Laat de Moringa boom er een zijn die voor veel problemen ingezet kunnen worden.Of het hier vandaan komt? Nee oorspronkelijk komt het uit het Himalayagebergte, maar het groeit ook graag in warme gebieden, en daarom is het zo belangrijk voor Afrika. Het heeft ook de weg naar ayuvedische geneeswijze gevonden. Gelukkig kan deze boom ingezet worden in een warm maar ook in een koud klimaat, dus het is de moeite waard om hier ook een stekkie op te kweken, maar dan is het wel belangrijk om te weten dat het heel snel groeit. Op internet kom ik capsules en thee tegen van de Morgana ( miracle) tree tegen en vooral de Moringa Oleifera Tree blad moet heel speciaal zijn. Een opsomming die ik bij verschillende sites tegen ben gekomen is dat het 7 keer zoveel vitamine C heeft als sinaasappel, het 4 keer zoveel calcium heeft als melk, 4 keer zoveel vitamine A heeft als wortel en 2 keer zoveel proteïne heeft als melk en 3 keer zoveel potassium als bananen. Meer ijzer dan spinazie. Je kan het in salade gebruiken en er mee koken. Er wordt al gesproken over het tegen gaan van een voedselprobleem als je de moringa boom gaat planten. De zaad van een Moringa is heel zuiverend en heeft het vermogen om een liter water te zuiveren, het zorgt er zelfs voor dat er minder bacteriën in het water ontstaat. De olie uit de zaden kunnen gebruikt worden voor zeep of crème en haalt rimpels weg – je huid wordt er ook zachter door en je merkt zelfs dat het iets doet aan het openen van de poriën . Er wordt ook gebruikt als lampenolie en men denkt er zelfs aan om er biodiesel van te maken. Van de schors kan je zelf oer sterk touw van maken en het hout kan gebruikt worden voor hout. Ook medisch zijn er heel veel toepassingen te verzinnen voor deze boom.. Oogziektes, bloedarmoede, maar het brengt ook evenwicht in hormoonbalans en men is nu ook aan het onderzoeken wat deze boom kan doen voor aids patiënten. Het versterkt de evenwicht van de suikerbloed in het lichaam waardoor het voor diabetes ingezet kan worden.
Als ik in contact kom met de Moringa boom zie ik eigenlijk alleen maar vrije en open gezichten.. Het ruimt op en kan hierin depressies te lijf gaan. Het stimuleert je om met open ogen het leven te zien – de vrolijkheid op te zoeken en vanuit luchtigheid en licht te werken. Ook verstevigd het de aarding en de wortels van een persoon. Niet vanuit zwaarte, maar vanuit een fijn wortel kanaal die overal zijn houvast probeert te vinden. Dit is ook de reden waarom het ingezet wordt bij zwaarlijvigheid – omdat het vertrouwen geeft om er te staan.
Ik ben nu zo nieuwsgierig geworden dat ik ga zoeken hoe ik aan zo’n zaad van boom kan komen.. Je hoort van mij.

Oogziektes, diabetes, rimpels, zuiverend, depressie, zwaarlijvigheid, bloedarmoede, hormoonhuishouding, groei, aids, kalkhuishouding, bloedsuiker

Commentaren op: "Moringa boom" (12)

 1. Ha Marja dat een zo, boom zo veel genees kracht in zich heeft
  succes met je zoekt tocht voor het zaad van de genees krachtige boom.
  Fijne zondag
  Christiene

  • HALLO CHRISTINA, HIER MET WILLEM UIT CURACAO…
   HEB JE OVERIGENS AL DE ZAADJES KUNNEN VINDEN. OP MIJN VENSTERBANK HEB IK MOMENTEEL MEER DAN 100 ZAADJES OF MEER IN EEN KOM TE DROGEN STAAN?
   INDIEN JE WAT ZAADJES NODIG HEBT LAAT HET MIJ GERUST WETEN?
   MIJN EMAILADRES: wpelupessy@hotmail.com
   IK HEB NET MET MIJN VROUW 130 GRAM MORINGA POEDER GEMALEN VAN DE WITTE BLOEMETJES. EEN MAAND GELEDEN WAS HET VOOR MIJ OOK HOCUS POCUS HOE HET DROOG PROCES IN ZIJN WERK GAAT EN ZIE NU MAAK IK ZELF VAN DE GEDROOGDE BLOEMEN EN BLAADJES MORINGA POEDER? VOOR 13O GRAM MORINGA POEDER HEB JE ECHT WEL VEEL VERSE BLOEMETJES VOOR NODIG?
   DUS WIJ PLUKKEN ONS SUF MET 35 GRADEN ZON OP JE KALE KOP.
   ALL THE BEST AND HAVE A NICE DAY.

   WILLEM…………….

 2. toi toi toi kruidje,
  ik zou zeggen om dicht bij de bron te blijven hop hop hop op weg naar het land van herkomst:-)

 3. Hoi Kruidje,
  Ik heb ook net een artikel geschreven over de Moringaboom en wil even doorgeven dat als je zaden wilt hebben, dat je die kunt bestellen bij ‘Seeds For Food’. de link: http://zadenvoorleven.wordpress.com/2009/06/14/moringa-oleifera-echt-een-wonderboom/
  groetjes van Annabell

 4. DIT IS DAN OOK DE OPLOSSING VOOR VOEDSELHULP IN AFRIKA.
  ALLE ESSENTIELE VITAMINE,S ZIJN HIER IN TERUG TE VINDEN.
  EN BOVENDIEN GROEIT DEZE BOOM IN AFRIKA, WAAR VELE ZIEKTES
  EN STERFTES VOORKOMEN DOOR EXTREEM VITAMINEGEBREK.
  MILJOENEN MENSEN LIJDEN DAAR AAN.
  DE MORINGA VALT NIET VER VAN DE BOOM DAAR.
  DIT IS ECHT N PROJECT WAARD IN AFRIKA!!!!!!!!

  KRISTINE

 5. Prachtig en allemaal waar, echter het grote probleem is dat moringapoeder nog niet officieel mag verkocht worden in België (zelfs niet in Europa) In Afrika is het ook heel moeilijk de mensen die iets kunnen betalen hebben liever producten van NESTLE of UNILEVER en de NGO’s zijn er ook niet voor te vinden.
  Indien je nog zaadjes zoekt, ik kan er bij mijn volgende reis naar Mali meebrengen voor je.

  Marc

  • Ik had iemand die een zaadje had – en daar had ik dit logje voor geschreven. Op facebook heb ik een kruiden groep kruidje daar kwam het naar voren. Het is wel jammer dat het nergens te koop is. Mooi aanbod, bedankt Belafrique!

 6. Ik heb Moringa Oleifera zaden gekregen van mijn vader, die regelmatig op Curacao komt, en ze vandaar heeft meegenomen.
  Ben nu op zoek naar hulpverlener(s) die er iets mee kunnen. Dus bij deze een oproep.
  Daarnaast heb ik geïnformeerd bij de plaatselijke reformwinkel, en sinds kort zijn er capsules te koop.

 7. WILLEM PELUPESSY zei:

  HALLO FOLKS,
  SINDS KORT KAN JE OOK MORINGA WONDER PLANTJES VANAF 25 CM HOOGTE KOPEN IN ALMERE MAAR MOET WEL ZELF WORDEN OPGEHAALD?
  HIER DE INFO: TEL. 036 – 5450409
  mob. 06 -49812075.

  VEEL SUCCES………………………..

  EEN WARME GROET UIT HET ZON OVERGOTEN CURACAO. (32 GRAD. CEL.)

  BEST REGARDS………

  WILLEM….

 8. vera ajoeb zei:

  VERA .
  Hallo ,ik heb toevallig wat plantjes van Moringa .
  ik heb ze van een vriend gehad en heb ze gezaaid,ze zijn allemaal opgekomen .

 9. HALLO FOLKS,
  MET DIT MOOIE WEER KUN JE NU EEN MORINGAPLANJE KWEKEN IN DE TUIN OF OP HET BALCON. EN ZODRA HET ECHT KOUD BEGINT TE WORDEN HET MORINGAPLANTJE NAAR BINNEN HALEN IN DE HUISKAMER OF ANDERE RUIMTE IN HET HUIS. ZET DE PLANT GEWOON IN DE HOEK VAN DE KAMER LIEFS MOGELIJK BIJ HET RAAM. ZODRA DE PLANT 60 CM HOOG IS, KNIP DE PLANT DAN VANAF DE TOP ONGEVEER 10 CM AF DIT HERHAAL JE DUS 2 KEER ZODRA DE PLANT WEER TOT 60 CM IS GEGROEID. OP DEZE MANIER GROEIT DE PLANT IN DE BREEDTE UIT EN NIET ZO SNEL IN DE HOOGTE. INDIEN NA VERLOOP VAN TIJD DE PLANT BIJNA HET PLAFOND HEEFT BEREIKT DE TOP REGELMATIG SNOEIEN EN DIT HERHAAL JE IEDERE KEER.

  TER INFO: IN ALMERE ZIJN MOINGAPLANTJE TE KOOP VANAF 25 CM. HIERBIJ HET TEL NO: 036 – 5450409
  MOB:06-49812075

  VEEL KWEEK PLEZIER…………..

  EEN GROET UIT HET ZONNIGE CURACAO (32 GRADEN CEL.)

  BEST REGARDS….

  WILLEM………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: