Een andere WordPress.com site

Deze boom kwam ik gisteren tegen – welke dat is – ik weet het niet, maar er waren nog dorre zaadjes aan de boom van de herfst van vorig jaar. Ik dacht nog, die boom houdt het oude nog vast. Waarop de boom in gesprek met mij ging. Hij zei: dat doe jij ook, maar het is nog niet de tijd om alles los te laten. Nu moet je weten dat ik afgelopen weken druk bezig ben met afvallen. Maar waar andere mensen succes mee hebben, voor mij is het weer een van mijn vruchteloze pogingen. Als ik na twee weken 500 gram ben afgevallen ben, is dat veel en dat terwijl ik actief bezig ben, veel fiets en wandel en heel bewust eet. Ik word er dus moedeloos van. Er is ook zoveel vooroordelen als je dik bent en men kijkt niet verder. Er wordt al heel snel gezegd, die eet te veel, maar als iemand met mij mee wil lopen, zal opmerken dat dit helemaal niet het geval is. Maar goed, die boom antwoordde en ik moest dus even bewuster contact met de boom maken. Er stroomde een zachte energie door de boom, maar liet wel vervolgens een strenge vaderlijke energie zien. De energie van de boom was streng, wilde richting aangeven, waarbij het niet mogelijk was om te wijken. Ik ben toch gewend als ik die energie voel om een andere richting om te gaan. Ik hou er absoluut niet van als mensen voor mij beslissen wat ik moet doen en ik kan zelfs allergische reageren als mensen hierbij aangeven dat het verstandig is als je het anders moet doen. Ik werd mij bewust van die actie in mij en merkte op dat ik daardoor ook positieve aanbevelingen in de wind sla. Er verkrampt iets in mijn houding als bij goed bedoelde advies en ik heb de neiging om dan een andere richting op te gaan. Maar hierin ben ik mij niet bewust dat ik dan helemaal verkramp. De boom liet mij zien dat er een andere weg was om te gaan en dat ik vanuit vertrouwen in mijn eigen weg, ook met iemand mee mag wandelen, zonder dat ik daar gelijk in de kramp en de angst schiet. Ik ben altijd dankbaar als een boom mij die dingen laat zien en dat ik bewust wordt van de handelingen die mij horen. Als de boom zijn zaden nog niet laten vallen is het goed, het hoort bij de natuur, zo zal ik ook moeten wachten totdat mijn tijd is aangebroken om dingen los te laten.

Commentaren op: "Een boom met een speciale opdracht" (3)

 1. dag kruidje,
  misschien met behulp van een dietiste eens naar je eetgewoonte kijken, want dikwijls eet je verkeerd,

  mensen kijken vaak niet verder dan hun neus lang is, en da’s jammer, als wat rubensiaans bent, is er meer om van te houden 🙂

  da’s ook mooi toch:-)

 2. ’t is prachtig om op die manier inzicht in jezelf te krijgen, kruidje!

  doe alles maar rustig op jouw manier en neem daar zoveel tijd voor als je nodig hebt! 😀

 3. Lieve ‘Kruidje’, je gewichtsuitdaging komt mij zeer bekend voor. Ik zal je niet vermoeien met allerlei goed bedoelde adviezen. Slechts ééntje: lees het boek ”t Komt dik in orde!’ van Christiane Beerlandt maar eens en je voelt je meteen een ander mens, een verademing!
  (http://wittewaterlelie-boeken.blogspot.com/2011/10/t-komt-dik-in-orde.html)

  Waar het allemaal op neer komt is dat jij je goed moet voelen, of dat nu in een lijf van 50 of 150 kg is. Waar mensen ziek van worden is niet hun overgewicht, maar alle sores die het niet lekker in je vel voelen met zich meebrengt. En hoevelen zijn er niet bezig om te voldoen aan de idealen, aan de normen van de maatschappij? Bij de één past een lichaam van 50 kg, bij de ander een lichaam van 150 kg. Dat is net zo persoonlijk als de mens die ieder is, uniek! Het ‘enige’ dat je voor jezelf uit moet knobbelen is welk lichaam bij jou past! En in wezen gaat dat vanzelf zodra jij uitgeknobbeld hebt wat je wilt, wat je kunt en wie jij bent. Zodra jij vrede hebt met jezelf, van jezelf houdt, zul je vrede hebben met het gewicht wat daarbij hoort! Want je gewicht zal zich simpelweg aanpassen aan de persoon die jij bent. Je gewicht past bij jou, bij de persoon die jij bent. Als jij je levenslessen leert, zoals ieder mens die leert, zal je gewicht zich daar vanzelf aan aanpassen.

  En qua voeding moet je slechts op één ding letten: gezond voor de mens is datgene wat puur door de natuur voortgebracht is. Dus zo puur mogelijk eten, zo afwisselend mogelijk. Eet alleen die dingen waar jij je een voorstelling van kunt maken! Ik las ergens dat iemand adviseerde om geen producten te eten waar meer dan 5 ingrediënten in zitten. Oerdieet! Eet wat je (over)grootmoeder ook kende… En ik moet eerlijk bekennen hoor, dat ook hier een aantal ‘gemakzuchtproducten’ de keuken binnen geslopen zijn in de loop der jaren, maar ik ben ze langzamerhand weer de deur aan het wijzen en kom steeds meer terug op oerproducten.

  Prachtig hoe die boom je bewust maakte van je functioneren in het leven! De contacten die wij in de natuur zo opdoen zijn zo bijzonder. Leuk om te lezen. Dank je wel voor het delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: