Een andere WordPress.com site

vredespijpVanuit de vredespijp
Ooit heb ik meegedaan met een vredespijp ceremonie. Ze hadden daar speciaal tabak in gedaan en het rook heel byzonder. Bij navraag ging het om Kinnick Kinnick.
Ik ben al tijden gestopt met roken dus ook het roken van een vredespijp zal er niet bij horen, maar je kan het altijd in een botje of op een schelp branden.

De volgende kruiden zijn hierbij aanwezig:

Yerba santa of Eriodictyon crassifolium komt uit californie. Het lijkt een beetje op longkruid. Het zorgt dat negatieve gevoelens verdwijnen en dat er bescherming ontstaat. Het is helend en zorgt dat je aura geheeld wordt.

Bearberry ( beerbes) blad of Arctostaphylos, hoort onder de heidefamilie. Het is antiseptisch, zal krampen tegen gaan en helpt omgevingen te zuiveren. Het maakt je rustig en ontspannend.

Osha wortel – Ligusticum porteri een berenwortel dat verwand is aan de lavas. het symboliseert geluk, kracht en wordt vaker gedragen als een gelukstalisman. Brandt je het, dan ruikt het heerlijk aromatisch, Het helpt je om te connecten met het hogere.

Rode wilgen bast – personifiseren de vier windrichtingen en zorgt dat de gebeden met de wind meegeblazen wordt. Het maakt je rustig en helpt tijdens de communicatie. Het laat je de essentie zien in problemen en maakt je hoofd helder.

Mullein – de verbascum familie, dat bij ons bekend staat als de toorts is een beschermend kruidje dat helpt om extra protectie te geven. De toorts brand goed en wordt vaker ingezet om meer vuur aan iets toe te voegen en helpt overtollige vuur uit je systeem te halen.

Als ik kijk waar de tabak voor staat, help het je te gronden en hogere dimensies te aanvaarden. Het lijkt je open te maken en dingen beter te laten stromen. Je ziet makkelijker verbanden en gaat reizen in verschillende dimensies

Commentaren op: "Vredespijp kruiden om te roken" (5)

  1. Jepols zei:

    Hé Marja, waar kan een mens al die kruiden bijeen halen ?

  2. Ik hou van lekkere geurtjes en idd wel uit een brandertje en niet meer uit een sigaret 🙂 Mooie zondag Marja!

  3. tika van Groenendaal zei:

    hallo, heb dezelde vraag, kun je deze kruiden op bepaalde plaats kopen, woon in spanje en kan niet aan alle kruiden komen, bedankt alvast voor het recept. gr. Patricia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Tagwolk

%d bloggers liken dit: